ÜDVÖZÖLJÜK A LAVANT KFT HONLAPJÁN!

INTEGRÁCIÓS SZERZŐDÉSEK

INTEGRÁCIÓ : integrációs képa felek kölcsönös gazdasági érdekein alapuló minimum egy évre szóló, de általában közép-, vagy hosszú távú szerződéssel szabályozott olyan együttműködés, amelyben az egyik szerződő fél (az integrátor) piaci és/vagy termelési biztonságot nyújt a másik szerződő félnek (az integráltnak), valamint különböző szolgáltatásokkal és/vagy finanszírozással segíti a mezőgazdasági tevékenységet végző magántermelőt, vagy gazdálkodó szervezetet. Az integráció lehet horizontális (azonos termelőtevékenységet végző integráltak összefogása), vagy vertikális (egy adott termékpályán az egymásra épülő tevékenységek összefogása), vagy ezek kombinációi. Az integráció résztvevői egy bizonyos mértékben közös kockázatot is vállalnak.
 
INTEGRÁTOR : az integrált partner termelését segíti (szükség esetén megszervezi) és koordinálja, a szerződéses partner termeléséhez szükséges forgóeszközöket a saját-, vagy a saját nevében felvett pénzintézeti forrásokból részben, vagy egészben megfinanszírozza, a szerződéses partner megfinanszírozott termelésének eredményét képező terméket feldolgozás, vagy továbbértékesítés céljából felvásárolja

Integrált: az előzőekben meghatározott területeken gazdasági tevékenységet folytató olyan gazdálkodó szervezet, magánszemély, amely/aki az integrátor gesztori tevékenységét igénybe kívánja venni, az integrációs szerződésben vállalt kötelezettségeit teljesíti, az integráció keretén belül termelt termékkel kapcsolatos mennyiségi és minőségi követelményeket teljesíti, illetve a szolgáltatások szakszerű felhasználását biztosítja.

Az integrációs szerződésekkel kb. 1500 ha termőterülettel (melyeken őszi búza, őszi árpa, repce, tavaszi árpa, mustár, napraforgó termelése folyik) őstermelő, mezőgazdasági vállalkozó, illetve mezőgazdasági társas vállalkozás kapcsolódik cégünkhöz. Az integrációs szerződés keretén belül árukölcsön formájában biztosítjuk ügyfeleinknek a termeléshez szükséges minőségi vetőmagot, műtrágyát és növényvédőszert. Szerződő partnereink munkáját szakképzett növénytermesztési és növényvédelmi szakmérnök is segíti és felügyeli. Az árukölcsönt a szerződés alapján megtermelt és leszállított termékek árából kell visszafizetni. Szerződések esetében havi kamatot számítunk fel termelőink felé!

 

KERESKEDELEM

MOTTÓNK

A siker titka abban rejlik, hogy eggyel többször kell felállnod, mint ahányszor elesel.
(Csontos Márta)
GYORS KAPCSOLAT www.lavant.hu
Tel: +36/94 370-165
Fax: +36/94 371-202
Email: info@lavant.hu
Copyright © Lavant kft - Designed by Geher Robert